Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

''Προαπαιτούμενα'' και προαπαιτούμενα..

''Προαπαιτούμενα'' και προαπαιτούμενα..

Προαπαιτούμενο το πολυνομοσχέδιο,
..προαπαιτούμενη η ρύθμιση για το γάλα(!),
..προαπαιτούμενη η εξόντωση των φαρμακείων, και κάθε είδους ελεύθερων επαγγελματιών,
επιστημόνων ή μή!
Προαπαιτούμενη η σφαγή της κοινωνίας..

Και όλα αυτά προαπαιτούμενα για την δόση;
Όχι βέβαια! Προαπαιτούμενα για την συνέχιση και την εμπέδωση της οικονομικής κατοχής της χώρας,
..για την στήριξη από την τρόϊκα της ελεεινής κυβέρνησης του ελεεινού Ψευταρά,
..για την διαφύλαξη της καρεκλίτσας των επίορκων και προδοτών του λαού βουλευτών,
..για την διαιώνιση του ''συστήματος'' και των συμφερόντων των εθνικών εργολάβων, προμηθευτών, καναλαρχών, και λοιπών βδελλών στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας.

Αυτά απ' την μεριά την δικιά τους..
Κι απ' την μεριά την δικιά μας, του λαού,
..ποιά είναι τα προαπαιτούμενα για την επιβίωση, για την αξιοπρέπεια, για την επαναφορά της Εθνικής μας ανεξαρτησίας;

Πολύ λίγα. Δύο πράγματα:
Η πολιτική εξόντωση των δοσιλόγων που κυβερνούν και κυβέρνησαν τα τελευταία τέσσερα τουλάχιστον χρόνια,
..και το στήσιμο Ειδικού Δικαστηρίου, που θα δικάσει δίκαια και σκληρά όλους αυτούς που επιβουλεύτηκαν την ελευθερία του λαού και της χώρας,
..που καταπάτησαν το Σύνταγμα και κουρέλιασαν την λειτουργία θεσμών και Δημοκρατίας,
..που στήριξαν την δική τους εξουσία και πολιτική επιβίωση στην πτωχοποίηση του Έλληνα πολίτη, σε 2,5 εκατομμύρια ανέργους, σε έξι χιλιάδες αυτοκτονίες, στην απελπισία και την εξαθλίωση του λαού!

Έτσι πρέπει να γίνει, και έτσι θα γίνει!
Και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους..
Δύσκολο, σκληρό και ανηφορικό,
..αλλά με ελπίδες πραγματικής ανάκαμψης και διάσωσης της χώρας και των μελλοντικών γενεών!..
mandatoforos

Ελληνικό παράδοξο: Έχουμε λίγες αγελάδες αλλά πολλά... βόδια

Έγκλημα στον βωμό του «εθνικού συμφέροντος» 

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τη συζήτηση για το γάλα. Για ακόμη μία φορά η ουσία των πραγμάτων έχει χαθεί πίσω από την τηλεσκηνοθεσία ακόμη ενός «κατεπείγοντος», που για λόγους «εθνικού συμφέροντος» πρέπει να υπερψηφιστεί «για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες μας» και για να πάμε γρηγορότερα στην… εντατική. Και η ουσία, πέρα από την τιμή και τη φρεσκάδα των τάδε ημερών, είναι ποιοι και γιατί στην Ευρωπαϊκή Ενωση αποφάσισαν εμείς να έχουμε μόνο 85.000 αγελάδες και άλλες γαλακτοπαραγωγές χώρες συνεταίροι μας κάποια εκατομμύρια από αυτές.

Συναφή ερωτήματα θα έπρεπε να μας έχουν απασχολήσει παλιότερα και για άλλα βασικά αγροτικά προϊόντα, ενώ είναι περισσότερο από βέβαιο ότι προτού μας απασχολήσουν θα έχουμε σταματήσει να παράγουμε και ό,τι μας έχει απομείνει από αυτά. Σκοπός μου σήμερα δεν είναι να ανατρέξω στα εγκληματικά σφάλματα στην αγροτική μας πολιτική, που μας μετέτρεψαν από μια σχετικώς αυτάρκη χώρα σε πελάτη «εισαγόμενων» ακόμη και στις λαϊκές. Σε μια τέτοια περίπτωση βεβαίως εύκολα θα διαπιστώνατε ότι, ενώ μας λείπουν οι αγελάδες, μας περίσσευαν για δεκαετίες τα… βόδια, τόσο ως πολιτικοί όσο και ως αγροτοπατέρες!

Επειδή, ως γνωστόν, τα «βόδια» αλλάζουν δύσκολα κατεύθυνση, αναρωτιέμαι πώς θα απαντήσουν στο ερώτημα εκατομμυρίων άνεργων «προβάτων» τι δουλειά θα κάνουν και πού να τη βρουν πριν τα σφάξουν.

Διότι η δουλειά πάει σκοινί κορδόνι. Τώρα είναι οι εναπομείναντες κτηνοτρόφοι, χθες ήταν οι εργάτες των ναυπηγείων και της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος. Αλήθεια, άλλο και τούτο. Η χώρα με τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο στον κόσμο γιατί έπρεπε να μείνει δίχως ούτε έναν ταρσανά; Αύριο ποιοι έχουν σειρά; Μήπως το αύριο θα είναι για όλους αυτό που αποκάλυψε μία εβδομάδα πριν η «δημοκρατία» μας, δηλαδή η ενοικίαση εργαζομένων για τα μεγάλα έργα, με συμβάσεις 36 μηνών και μισθό 586 ευρώ μεικτά (!);

Αυτόν τον εφιάλτη ευαγγελίζονται σήμερα ως «ανάπτυξη» και «έξοδο από το Μνημόνιο» όσοι έως πρόσφατα μας αποκοίμιζαν με την «εκσυγχρονιστική επιλογή της μετατροπής μας σε χώρα των υπηρεσιών»;

Ποιοι φοβούνται τάχα μου μη χυθεί η καρδάρα με το γάλα; Αυτοί που πέταξαν στις χωματερές και σε κρυμμένους λογαριασμούς όλες τις ευκαιρίες να εκσυγχρονιστεί πραγματικά ο τόπος;

Τι σόι «υπηρεσίες» θα ήταν αυτές και σε ποιους και πώς θα τις προσφέραμε; Θα κλέβαμε εσαεί ο ένας τον άλλον κι όλοι μαζί όποιο κορόιδο την έκανε κατά δω; Κι αφού ήταν τόσο καλό το «σχέδιο», πού στράβωσε; Κι αφού όχι μόνο στράβωσε αλλά ρήμαξε και μας ρήμαξε, ξανά μανά τα ίδια; Επιμένουμε να ξεπατώσουμε ό,τι και όσους μας έχουν απομείνει ως χειροπιαστή παραγωγή και παραγωγοί σε οποιονδήποτε τομέα, στο όνομα κάθε μπαλαφάρας που τη βαφτίζουμε ή μας την επιβάλλουν ως «εναλλακτική επιχειρηματικότητα»;

Ανθρωποι με γνώση και ικανότητες υπάρχουν, όπως και οι προτάσεις και τα σχέδιά τους. Πάσχουν όμως· οι άνθρωποι από αξιοπρέπεια και τα σχέδια από έλλειψη περιθωρίων κέρδους. Αμφότεροι δεν έχουν καμία όρεξη να δηλώσουν «ημέτεροι» κανενός. Οπότε πώς να ακουστούν και ποιοι και γιατί να τους ακούσουν;

Ισως δεν τους χρειάζονται κιόλας. Ο «πουτανοσερβιτορισμός», ως ιδεολογία και πράξη, επελαύνει σε όλες τις πτυχές της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής μας ζωής, αναδεικνύοντας ολοένα και «λαμπρότερα» στελέχη που εγγυώνται το σκοτεινό μέλλον μας. Κατάμαυρο θα είναι φυσικά και το δικό τους.

Γιώργος Κ. Στράτος

ΠΗΓΗ: http://kostasxan.blogspot.gr/2014/03/blog-post_3047.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/vhzE+(%CE%91%CF%82+%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5+%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82!)

ΣΦΑΞΕ ΜΕ ΑΓΑ ΜΟΥ ΝΑ ΕΞΕΥΡΩΠΑΪΣΤΩ

Δε θυμάμαι ποτέ να πέρασε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος από τη βουλή κάποιο νομοσχέδιο που θα έσωζε συντάξεις, μισθούς, θέσεις εργασίας, συμφέροντα μικρομεσαίων, αξιοπρέπεια ανασφάλιστων.

Για όλα αυτά πάντα υπάρχει χρόνος να ....
διορθωθούν. Το 2030 θα πάρουν αύξηση οι χαμηλοσυνταξιούχοι, το 2040 προβλέπεται να σταματήσει η διαρκής μείωση μισθών, το 2070 υπολογίζεται να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, το 2120 θα αρχίσει η υποχώρηση της ύφεσης και το 2450 θα συζητήσουμε για κράτος πρόνοιας. Όλα αυτά έχουν περιθώριο να περιμένουν.

Το αντίθετο, κάθε φορά που ένα νομοσχέδιο πρέπει να περάσει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος από τη βουλή αυτής της δημοκρατίας είναι για να χαθούν θέσεις εργασίας, για να καταργηθούν εργασιακά δικαιώματα, για να κλείσουν μικρομεσαίοι, για να ενισχυθούν με κρατικό χρήμα οι ιδιωτικές τράπεζες, για να χάσουν δικαιώματα οι ασφαλισμένοι, για να επιτραπούν οι κατασχέσεις όσων δεν τα βγάζουν πλέον πέρα, για να μπορεί το JUMBO να πουλάει ψωμί και φάρμακα.

Συνήθως στις δημοκρατίες το επείγον υπάρχει για να δημιουργείς και να προσφέρεις στους πολίτες. Σε αυτή τη δημοκρατία, επείγον είναι το γκρέμισμα, η διάλυση, η αποδόμηση. Μετά από κάθε ψήφιση πολυνομοσχεδίου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κάτι χιλιάδες Έλληνες μπαίνουν σε πλοία, τρένα και αεροπλάνα και μεταναστεύουν για να σωθούν.

Εντάξει, είναι χιλιοειπωμένο και πολλάκις διαπιστωμένο ότι υπάρχει απέναντί μας μια αποικιοκρατική συμπεριφορά. Μας χλευάζουν, μας ειρωνεύονται, μας ταπεινώνουν και γενικώς θυμίζουν ιεραπόστολους με τη συνοδεία ενόπλων οι οποίοι ήρθαν στον καταυλισμό για να μας εκπολιτίσουν. Τουτέστιν να μάθουμε ότι αν δεν πεινάσουμε κι αν δε σκύψουμε, δεν υπάρχει σωτηρία. Υπάρχει αυτό το «εμείς ξέρουμε, εσείς είστε ηλίθιοι». Είναι ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Γεωργιάδης κοσμικοί Ευρωπαίοι και προσπαθούν να μας εξευρωπαΐσουν κι εμάς πάση θυσία. Συνεπικουρούμενοι από κάτι Ελιές και Ποτάμια που δείχνουν να μας κάνουν χάρη ασχολούμενοι μαζί μας.

Εσχάτως, όμως, μια άλλη εικόνα έρχεται στο μυαλό μου. Είναι αυτή που βλέπεις να σου κλέβουν το αυτοκίνητο, τηλεφωνείς το ίδιο λεπτό στην αστυνομία να δηλώσεις την κλοπή κι ακούς τον πολύπειρο αστυνομικό να σου λέει με βεβαιότητα: «Θα το καταγράψω, αλλά να ξέρεις ότι ήδη είναι σε μάντρα και έχει γίνει ανταλλακτικά». Δεν πα να φωνάζεις «ποια μάντρα και παπαριές, τώρα το βλέπω να στρίβει ολόκληρο στην τάδε οδό»; Ο μπάτσος θα επιμένει ψύχραιμα ότι εν πάση περιπτώσει, σε μάντρα θα καταλήξει και θα γίνει ανταλλακτικά.

Είναι το δεδομένο. Αυτό το «μην το ψάχνεις, απλά άρχισε να μαζεύεις λεφτά για να αγοράσεις άλλο αυτοκίνητο». Κι εσύ ξεκινάς πάλι να μαζεύεις λεφτά, να αγοράζεις άλλο αυτοκίνητο, να στο κλέβουν και πάλι να σου λέει ο μπάτσος ότι είναι σε μάντρα κι έγινε ανταλλακτικά. Ώσπου στο τέλος συνηθίζεις και το παίρνεις απόφαση ότι θα αγοράζεις αυτοκίνητο για να σου το κλέβουν. Κι επειδή το έχεις πάρει απόφαση, σταματάς πια να βάζεις συναγερμό, δεν το κλειδώνεις και στο τέλος αφήνεις και το κλειδί στη μίζα.

Εκείνη τη φορά, λοιπόν, που θα σου το κλέψουν κι εσύ θα τηλεφωνήσεις στην αστυνομία, θα σου πει ο μπάτσος «ρε φίλε με το κλειδί στη μίζα δε στο έκλεψαν το αυτοκίνητο, το έδωσες». Σε αυτό το σημείο είμαστε τώρα. Με το κλειδί στη μίζα, δε μας έκλεψε κανείς τη χώρα, ούτε μας ανάγκασε να χάσουμε τις δουλειές μας, ούτε μας υποχρέωσε να κλείσουμε τα μαγαζιά μας. Όταν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος αποφασίζουν να σου φορτώσουν 100 νέα μέτρα κι εσύ συνεχίζεις να πιστεύεις ότι δεν υπάρχουν νέα μέτρα, επειδή έτσι είπε ο Σαμαράς, συγγνώμη ρε φίλε αλλά κανείς δε σου έκλεψε τη ζωή. Μόνος σου την έδωσες.


http://kartesios.com/

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ: Αποκλειστικά στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ... ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΗΣ ...

ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ: Αποκλειστικά στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ... ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΗΣ ...: ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ : Είναι αδιανόητο, εγκληματικό και εξευτελιστικό για την χώρα μας να έχουμε πρωθυπουργό που ανέχεται μια τόσο αισχρή διοίκησ...

Έχεις ευθύνη φίλε

Έχεις ευθύνη φίλε,

Και απευθύνομαι σε σένα που απαξίωσες το πολιτικό σύστημα και δεν μετείχες των εκλογικών διαδικασιών. Η αποστασιοποίηση σου νομιμοποίησε μια μειοψηφία που αποφασίζει για σένα και στα δύσκολα επικαλείται το όνομα της Δημοκρατίας και πως είναι εκλεγμένη από το λαό.

Δεν σκοπεύω να γράψω ένα πολιτικό μανιφέστο με βαρύγδουπες λέξεις ή ένα ξύλινο λόγο για να σε πείσω. Περισσότερα είναι αυτά που μας ενώνουν και λιγότερα αυτά που μας χωρίζουν και δεν θα είναι δύσκολο να συνεννοηθούμε.

Και στην Αμερική μια μειοψηφία κυβερνά και προφασίζεται το όνομα της Δημοκρατίας. Το ίδιο και στη χώρα σου, τη χώρα της πολιτικής διαπλοκής και της ατιμωρησίας. Τα τελευταία σαράντα χρόνια, δύο κόμματα κυβερνούν τη χώρα, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Φέρουν πολιτικές ευθύνες κι όχι ποινικές. Οι εκλογικοί νόμοι λειτουργούν κατά το δοκούν, στηρίζουν και παρατείνουν τη διατήρηση τους στην εξουσία. Βασίζονται αποκλειστικά στην αποχή του εκλογικού σώματος.

Αυτή τη χρονική στιγμή στο όνομα της Δημοκρατίας αποφασίζουν για σένα 2.500.000 ψηφοφόροι (ΝΔ: 1.825.644, ΠΑΣΟΚ: 755.851 ), περίπου το 25% του εγγεγραμμένου εκλογικού σώματος (9.952.080). Βάσει του εκλογικού νόμου, συγκεντρώνουν 40%.

Διαβάζοντας τις θέσεις των δύο κυβερνητικών κομμάτων για τη αναθεώρηση του Συντάγματος αποδεικνύεται περίτρανα πως δεν σε λαμβάνουν υπόψη. Θέσεις ανθρώπων που υποτίθεται ότι είναι και καθηγητές συνταγματικού δικαίου. Το καμουφλάρουν εντέχνως, με ωραιοποιημένες και εξευγενισμένες λέξεις απροκάλυπτα.

Πότε ασχολήθηκαν με σένα που απείχες από τις εκλογές τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ; Αντ’ αυτού καθημερινά βιάζεσαι με μιντιακή πλύση εγκεφάλου. Τα συμφέροντα καναλαρχών και πλουσίων εξυπηρετούν. Πολιτικάντηδες προσπαθούν να σε ενοχοποιήσουν με το πιο πετυχημένο γκεμπελικό μότο “Μαζί τα φάγαμε άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο” .

Έχεις ευθύνη φίλε,

Για κάθε παιδί που υποσιτίζεται, για κάθε αυτοκτονία, για την ανεξέλεγκτη ανεργία, για τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, τις κατασχέσεις, την εκποίηση της δημοσίας περιουσίας. Για την οικονομική βία, τον κοινωνικό αποκλεισμό. Για το φίλο σου που μεταναστεύει. Για το φασισμό που εκτρέφεται και εξαπλώνεται σε συνθήκες φτώχειας. Για την απαγόρευση των δικαιωμάτων σου και των δημοσίων αγαθών στο όνομα της κρίσης, της ανάπτυξης και της Δημοκρατίας. Για την κάθε κοινωνική ανισότητα και εξαθλίωση. Για κάθε συλλογικό αγώνα ή διαδήλωση που υποβαθμίζεται ως άκαιρη, υπερβολική και καταστροφική για τη χώρα.

Δεν τρέφω αυταπάτες, δεν περιμένω να με σώσει κάποιο κόμμα. Δεν είμαι κομματικοποιημένη, είμαι πολιτικοποιημένη. Δεν ζω όμως στην ιδανική κοινωνία ή την ιδανική πολιτεία.

Στην Τουρκία ο Ερντογάν φιμώνει την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης κλείνοντας το twitter. Στην Ισπανία εκατομμύρια άνθρωποι διαδηλώνουν κατά της λιτότητας. Στην Ελλάδα δέχεσαι παθητικά τον αυταρχισμό και τη βιαιότητα μιας μειοψηφικής κυβέρνησης.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει κι ο μηχανισμός που θα επιτρέπει την επίτευξη του στόχου, την αποδοκιμασία στο κυβερνητικό έργο.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις πως η απολίτικη συμπεριφορά σου συμβάλλει στη διατήρηση διαφθαρμένων πολιτικών προσώπων. Αν με ρωτήσεις, θα σου πως τι να μην ψηφίσεις, τα δύο κόμματα που κατέστρεψαν τη χώρα και κάθε φασιστικό έκτρωμα. Έχεις επιλογές και από τη δική σου συμμετοχή εξαρτάται το μέλλον αυτής της χώρας και το δικό σου.

Έχεις ευθύνη φίλε, να το θυμάσαι. Oφείλεις να ωριμάσεις.

Της @SophiavsSophia


Πηγή: http://www.logiosermis.net/2014/03/sophiavssophia.html#ixzz2x6GUssby

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

33 τρόποι ολιστικής αποτοξίνωσης και διατήρησης της υγείας από το νου μέχρι το σώμα

Στο άρθρο αυτό θα αναφερθούμε σε απλά βήματα αποτοξίνωσης και αποκατάστασης της υγείας που ο καθένας μπορεί να εφαρμόσει σταδιακά. Επειδή θα ήταν λάθος εάν περιοριζόμασταν μόνο στη σωματική – φυσική αποτοξίνωση, θα προσεγγίσουμε το ζήτημα ολιστικά αρχίζοντας από τα ανώτερα σώματα μέχρι τα κατώτερα. Οι παρακάτω προτάσεις αποτελούν μια μικρή περιληπτική συγκέντρωση των σημαντικότερων άρθρων της Εναλλακτικής Δράσης. Έχουμε απλοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις πρακτικές για να είναι εύκολα κατανοητές.

Κρίση στην Ουκρανία

Ο γερμανικός αιφνιδιασμός απέτυχε...
...πάλι έχασαν τη μάχη στο Ανατολικό Μέτωπο.
Οι Γερμανοί επιχειρούν να μπλέξουν σε νέα περιπέτεια τον ελληνισμό της Κριμαίας.
Κάθε φορά που βλέπει κάποιος να "ρέει" ευρωπαϊκό αίμα, έξυπνο είναι να ξεκινάει να ψάχνει τα αίτια αυτής της αιματοχυσίας στα γερμανικά συμφέροντα. Μια τέτοια επιλογή είναι καθ' όλα έξυπνη και ασφαλής, εφόσον σε απαλλάσσει από περιττό κόπο και σπατάλη χρόνου ...Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις λάθος. Σε κάθε σύγχρονη αιματοχυσία στην Ευρώπη, είναι μπλεγμένη η Γερμανία. Αυτό είναι το όλο θέμα. Για όσο διάστημα δεν καταλαβαίνουμε ότι κάποιοι ένωσαν την Γερμανία, για να συνεχίσει τον πόλεμο που είχε κηρύξει στην Ευρώπη πριν από έναν αιώνα, δεν θα μπορούμε να ερμηνεύσουμε σωστά τα συμβαίνοντα.

Ό,τι βίαιο συμβαίνει στην Ευρώπη από τη στιγμή της γερμανικής ενοποίησης, συμβαίνει, για να εξυπηρετηθούν τα γερμανικά συμφέροντα και τα συμφέροντα ΟΛΩΝ όσων "κρύβονται" πίσω από αυτά. Για λόγους ευκολίας στην ανάλυση θα τα ονομάσουμε απλά "γερμανικά συμφέροντα" και θα προσπαθήσουμε να τα ανιχνεύσουμε. Αυτά λοιπόν τα συμφέροντα, ακόμα και σήμερα, αιματοκυλούν την Ευρώπη. Ακόμα και τα εκ πρώτης όψεως αντίθετα φαινόμενα, που κατά καιρούς παρατηρούμε, υπηρετούν τα ίδια συμφέροντα ...Για να εξυπηρετηθούν τα γερμανικά συμφέροντα, "μάτωσε" η Γιουγκοσλαβία και για τα ίδια συμφέροντα "ματώνει" σήμερα η Ουκρανία.
Τους Γιουγκοσλάβους τους βομβάρδισαν, για να διαλύσουν τη Γιουγκοσλαβία, ενώ τους Ουκρανούς θα τους βομβαρδίσουν, αν δεν παραμείνουν ενωμένοι. Για τα γερμανικά συμφέροντα διέλυσαν τη Γιουγκοσλαβία και για τα ίδια συμφέροντα σήμερα απειλούν την Ουκρανία, προκειμένου αυτή να μην διαλύσει. Γιατί όμως έχουμε τόσο διαφορετικές προσεγγίσεις σε θέματα θεωρητικά τόσο όμοια μεταξύ τους;
Γιατί δηλαδή είχαν δικαίωμα οι Κροάτες ή οι Βόσνιοι στον "αυτοπροσδιορισμό" τους και δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα και οι Κριμαίοι; Γιατί σε άλλους αναγνωρίζει η ΕΕ ως ιερό το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και αλλού το αντιμετωπίζει ως την υπέρτατη παρανομία; Γιατί σε άλλα σημεία της Ευρώπης υποστηρίζονται οι αυτονομιστές, οι οποίοι αγωνίζονται για την "ελευθερία" τους και σε άλλα σημεία καταδικάζονται σαν "τρομοκράτες"; ...Γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν ενιαία κριτήρια στην αντιμετώπιση ομοίων καταστάσεων.

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

To ελληνικό facebook!!!

To ελληνικό facebook.

Η ιδέα αυτή έχει σαν σκοπό να συγκεντρώσει τον ελληνισμό παγκοσμίως σε μία σελίδα και να προβάλει την Eλλάδα, χωρίς πολιτικά η επιχειρηματικά συμφέροντα.

Πίσω από την κατασκευή της σελίδας βρίσκονται νέοι άνθρωποι με γνώσεις και μεράκι.

Στηρίζεται στην εφαρμογή του facebook και η επιλογή αυτή έγινε για να είναι πιο εύκολο στην χρήση από τα μέλη του. Ο χρήστης έχει σχεδόν τίς ίδιες δυνατότητες με το facebook.

Να βρει φίλους να δημιουργήσει προφίλ, σελίδες, παιχνίδια, δυνατότητα video κλήσης, chat και πολλές ακόμη εφαρμογές.

Ήδη, το ενδιαφέρον του κόσμου είναι πολύ μεγάλο, με πάνω από 10.000 μέλη σε μικρό χρονικό διάστημα και πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα καθημερινά. Ενώ καθημερινά δέχεται και εκατοντάδες νέες εγγραφές.

Τεχνικά, στηρίζεται σε μεγάλης δυναμικότητας servers, είναι ταχύτατο, έχει πανεύκολη εγγραφή και εξελίσσεται συνεχώς σε μία προσπάθεια να δώσει πιο ελληνικό χαρακτήρα σε σχέση με το fb…

rizopoulospost.com
το είδαμε στο ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΣΧΟΛΙΟ
Γιατί λοιπόν να μην ενισχύσουμε τους δικούς μας;
Οσοι έχετε προφίλ στο Facebook καλό είναι να κάνετε κι εδώ ένα...
Αρκετά πιά με τα νεοταξίτικα ξένα κατασκευάσματα...

ΠΗΓΗ: http://koukfamily.blogspot.gr/2014/03/to-facebook.html

Κύριοι Καζάκη και Βαρουφάκη, θα θέλαμε μία δημοσιευμένη ανάλυσή σας προ δεκαετίας, αν είναι δυνατόν!!!

Κάποτε ένας παλαίμαχος δημοσιογράφος είχε δώσει την εξής πολύτιμη συμβουλή σε έναν μαθητευόμενό του: “Λέγε ότι θέλεις αλλά μην γράφεις τίποτε”. Προφανώς ο “παππούς” δημοσιογράφος δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να επισημαίνει - εμμέσως πλην σαφώς - το διαχρονικό ρητό των Ρωμαίων “Verba volant, scripta manent”. (= τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν)
Για τα γραπτά μας και από τα γραπτά όλοι κάποτε θα κριθούμε. Κι ας μην έγραψαν ποτέ ο Ιησούς ή ο Σωκράτης μία αράδα… Εφόσον άλλοι αποτύπωσαν τον λόγο τους, το αποτέλεσμα πέρασε στην αθανασία.
Βεβαίως, στην αποτύπωση και διάδοση των γραπτών, τεράστιο ρόλο έπαιξε η ανακάλυψη της τυπογραφίας από τον Γουτεμβέργιο. Εδώ, όμως, περνάμε σε άλλα χωράφια, διότι όσο σπάνιο ήταν να πέσει στα χέρια σου κάποιο βιβλίο στην εποχή του Γουτεμβέργιου, άλλο τόσο σπάνιο είναι να πέσει σήμερα στα χέρια σου ένα καλό βιβλίο.
Θέλοντας να μείνουμε κοντά στο πνεύμα της σημερινής ανάρτησης, συνεχίζουμε την ανάλυσή μας λέγοντας ότι την εποχή του ίντερνετ, δεχόμαστε καταιγισμό πληροφοριών προερχόμενων από οπουδήποτε για το ο,τιδήποτε. Όλοι γράφουν για τα πάντα. Επί παντός επιστητού, απτού ή νοητού. Αν και προσωπικώς το απεχθάνομαστε, υπό κάποιες συνθήκες δεν είναι κακό αυτό. Ποιες είναι αυτές οι συνθήκες; Η δυνατότητα ελέγχου των λεγόμενων ή γραπτών καθενός εκ των επίδοξων ομιλητών – αναλυτών.
Θα λέγαμε ότι δεν είναι ιδαιτέρως κακό να υπάρχει πολυφωνία, αρκεί μετά να πέφτει ο πέλεκυς. Ο πέλεκυς της “δόξας” ή της “ατίμωσης”. Ένας σοφός λόγος ο οποίος δίνει λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα της κοινωνίας πρέπει δικαιωματικά να πιστώνεται σε αυτόν που τον αρθρώνει. Κατά συνέπεια, αυτός που άρθρωσε αυτόν τον σοφό λόγο πρέπει να απολαμβάνει την αναγνώριση που δικαιούται. Αυτή η αναγνώριση – αναλόγως της έκτασης και του μεγέθους του προβλήματος που επιλύθηκε – είναι ικανή να λάβει μέγεθος από έναν έπαινο έως την πραγματική δόξα. Κατ’ αντιστοιχία, ένας βλακώδης λόγος, ο οποίος όχι μόνο δεν δίνει λύση στα προβλήματα της κοινωνίας αλλά επιπλέον την αποσυντονίζει από την εξεύρεση μιας αποδεκτής και συμφέρουσας λύσης, πάλι πρέπει να πιστώνεται σε αυτόν που άρθρωσε αυτόν τον βλακώδη λόγο, επιβαρύνοντάς τον ταυτοχρόνως με την αποδοκιμασία. Αποδοκιμασία η οποία θα πρέπει να είναι ευθέως ανάλογη της λεχθείσας βλακείας. Αποδοκιμασία η οποία θα είναι ικανή να λάβει μέγεθος από την χλεύη έως την διαπόμπευση.
Είμαστε μήπως υπερβολικοί; Μήπως, δηλαδή, δεν πρέπει να προτείνουμε; Μήπως να καταπιούμε ολωσδιόλου τις σκέψεις μας; Μήπως υπερβάλλουμε; Δεν το νομίζω. Αρκεί να ρίξει κάποιος μια ματιά στο πώς αντιμετώπιζαν οι Αρχαίοι αυτούς που ήθελαν να προτείνουν λύσεις στην διακυβέρνηση της πόλης. Εάν η πόλις ζημιωνόταν και ΗΘΙΚΑ, τότε μόνο αποκαλυπτόταν το μέγεθος της βλακείας… ΠΟΙΝΗ; ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προσαρμόζοντας στην σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα αυτά που γράψαμε παραπάνω, μπορούμε να βρούμε αμέτρητες εφαρμογές. Εμείς θα επιλέξουμε μία πτυχή μόνο, στεκόμενοι στο πνεύμα των καιρών που δεν είναι άλλο από την ανηλεή οικονομική κρίση.
Τα τελευταία 1-2 χρόνια το διαδίκτυο έχει κατακλυστεί από κείμενα οικονομολόγων – αναλυτών, από άρθρα γραμμένα από «γκουρού της οικονομίας», από ανθρώπους που στριμώχνονται να μπούνε στο κάδρο, από ανθρώπους που σήμερα εμφανίζονται επιτιμητικοί, από ανθρώπους που έχουν λάβει τον ρόλο τού μετά Χριστόν Προφήτη, από ανθρώπους που βλέπουν την καταιγίδα να έρχεται αλλά δυστυχώς για εμάς δεν έχουν ομπρέλα να μας δώσουν, από ανθρώπους που βλέπουν την καταιγίδα να έρχεται αλλά - εκτός του ό,τι δεν μας δίνουν ομπρέλα -, μας απαγορεύουν να σταθούμε κάτω από το δέντρο υπό τον φόβο του κεραυνού, έχει γεμίσει το διαδίκτυο από οικονομολόγους – αναλυτές που βλέπουν τα κύματα αλλά αντί σανίδας μας προσφέρουν μαγιό, έχει γεμίσει το διαδίκτυο από οικονομολόγους – αναλυτές – αλεξιπτωτιστές οι οποίοι λες και γεννήθηκαν τώρα τώρα στην Ελλάδα, λες και έπεσαν από τον ουρανό, από ένα σωρό τέτοιους οι οποίοι ως “αι μωραί Παρθέναι” δεν είχαν γεμίσει με λάδι το λυχνάρι τους με αποτέλεσμα όταν “ήρθε ο Νυμφίος” αυτές να κοιμούνται του καλού καιρού. ΄
Τόσες οικονομικές σχολές έχει η Ελλάδα. Τόσοι καθηγητές οικονομικών υπάρχουν στις ελληνικές πανεπιστημιακές σχολές. Υπάρχει έστω ΕΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ που να έχει προειδοποιήσει εγγράφως την ελληνική κοινωνία για το έγκλημα του χρηματιστηρίου; Υπάρχει έστω ΕΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (από αυτούς που κάθε μήνα εισπράττουν χιλιάδες ευρώ από το δημόσιο ταμείο) που να έχει προειδοποιήσει εγγράφως την ελληνική κοινωνία για το μη φυσιολογικό του ελληνικού χρηματιστηρίου; Για ποιον λόγο τους πληρώνουμε; Αυτοί δεν είναι που ως – θεωρητικά έστω- πνευματικοί ταγοί  της ελληνικής κοινωνίας λόγω της θέσεως και της μόρφωσής τους αντιλαμβάνονται περισσότερα από τον απλό κόσμο; Αυτοί δεν είναι πού λόγω “πιστοποιημένης πνευματικής ανωτερότητας” οφείλουν να προειδοποιήσουν, να αφυπνίσουν, να ταρακουνήσουν, να τραντάξουν την τελούσα εν υπνώσει ελληνική κοινωνία;
Πού ήταν όλοι αυτοί όταν καταληστεύτηκε ο κόσμος στο χρηματιστήριο; Ή για να το πούμε πιο σωστά… ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ από τον παροξυσμό του χρηματιστηρίου ώστε να αποφευχθεί η καταλήστευση; Μήπως είμαστε υπερβολικοί αν εμείς - ως κοινωνία – απαιτήσουμε την επιστροφή των μισθών τους και την εκδίωξή τους από την πανεπιστημιακή έδρα; Ή είναι άσχετοι ή πονηροί! Το αποτέλεσμα μετράει, όμως, και το αποτέλεσμα είναι τραγικό.
Ανάμεσα σε όλους αυτούς τους - υπαρκτούς μεν, μηδενικής δημοσιότητας δε – βρίσκουμε τον τελευταίο καιρό και 2 “επιφανείς οικονομολόγους”. Βρίσκουμε τον κ. Δημήτρη Καζάκη και τον κ. Γιάννη Βαρουφάκη.
Οι κύριοι Καζάκης και Βαρουφάκης, τα τελευταία 2 χρόνια – έχουν αποκτήσει μια δημοσιότητα η οποία αυξήθηκε με γεωμετρική πρόοδο. Δημοσιότητα την οποία είναι πολύ δύσκολο να την αποκτήσεις σε ένα πλαίσιο, του οποίου οι γωνίες ελέγχονται εξ’ ολοκλήρου από το σύστημα. Μία δημοσιότητα η οποία συνίσταται από την διαρκή παρουσία τους στο διαδίκτυο και στην τηλεόραση. Λίγο “ύποπτη” δημοσιότητα θα έλεγε κανείς. Αλλά, ας αφήσουμε στην άκρη τις θεωρίες συνωμοσίας.
Ως πολίτες αυτής της χώρας, και ως πολίτες που έχουμε επιλέξει να ενημερωνόμαστε αποκλειστικά μέσω διαδικτύου, αλλά και ως ψηψοφόροι (ας μην ξεχνάμε ότι ο κύριος Καζάκης είναι αρχηγός κόμματος), εκφράζουμε την βούλησή μας, βούληση της οποίας ο βαθμός κυμαίνεται από παράκληση έως απαίτηση, να δοθούν στην δημοσιότητα γραπτές αναλύσεις τους, διατυπωμένες προ της κρίσης.
Λοιπόν, κύριε Καζάκη και κύριε Βαρουφάκη, θέλουμε να δώσετε στην δημοσιότητα - και κατά συνέπεια στην κρίση της ελληνικής κοινωνίας - από μία γραπτή μελέτη σας σχετική με τα τεκταινόμενα στον ελλαδικό χώρο, ή μία μελέτη σχετική με διαφαινόμενα γεγονότα, μία μελέτη γραπτή σχετική με το πώς αντιλαμβανόσαστε τα πράγματα στην Ελλάδα πριν από 10 – 12 χρόνια. Μία μελέτη γραμμένη την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων ή την εποχή του χρηματιστηρίου ή την εποχή της ένταξης της χώρας μας στην ΟΝΕ.
Κύριε Καζάκη και Κύριε Βαρουφάκη, είναι μία απαίτηση που διατυπώνεται ευθέως και σας καλεί να αποδείξετε ότι έχετε γνώση της λειτουργίας της οικονομίας, ότι έχετε εκπαιδευτική και επαγγελματική επάρκεια και ότι εν πάσει περιπτώσει δικαιούστε την εμπιστοσύνη που ζητάτε από την ελληνική κοινωνία. Εσείς κύριε Καζάκη – αν μη τι άλλο ως ηγέτης πολιτικού φορέα - ζητάτε την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας και εσείς κύριε Βαρουφάκη ως διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών απολαμβάνετε την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας, εφόσον από αυτήν αμείβεστε.
Είναι μία απαίτηση που διατυπώνεται ευθέως και σας καλεί να δικαιολογήσετε τα βιογραφικά σας, όπως τουλάχιστον αυτά υπάρχουν στο διαδίκτυο.
Ο μεν κύριος Καζάκης, στο προσωπικό του blog αναγράφει τα εξής:
O Δημήτρης Καζάκης είναι οικονομολόγος - αναλυτής με επαγγελματική διαδρομή σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αρθρογραφούσε σε τακτική βάση στην εφημερίδα Ποντίκι και στο περιοδικό Hellenic Nexus έως τον Νοέμβριο του 2011. Είχε καθημερινή εκπομπή στο ραδιόφωνο στο ΡΑΔΙΟ 9 (9,89), η οποία διεκόπη στις 9/2/2012. Έχει εκδόσει το βιβλίο "Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΜΠΗΪΑ - Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας χρεοκοπίας", Δεκέμβριος 2011, εκδόσεις "ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ". Σήμερα συμμετέχει στην εφημερίδα Το Χωνί και στο διαδικτυακό ραδιόφωνο Ράδιο χωρίς FM. Από τις 14/9/2012 η ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΕ επανήλθε μέσω του Ράδιο AΡΤ FM, 90,6, κάθε μέρα από Δευτέρα έως Παρασκευή 1-2:30 μμ. Ο Δ. Κ. έχει διαδραματίσει καίριο ρόλο στη συγκρότηση του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.), του οποίου είναι ιδρυτικό μέλος.

Ο δε κύριος Βαρουφάκης στην wikipedia αναφέρεται ως καθηγητής οικονομικής θεωρίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και έως πρότινος Διευθυντής του Τομέα Πολιτικής Οικονομίας του ιδίου Τμήματος. Παράλληλα, είναι επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας (Lyndon Johnson Graduate School of Public Affairs, στο Όστιν) καθώς και "Economist-in-residence" στην εταιρεία Valve Software, στο Σιάτλ των ΗΠΑ.
Βέβαια, στο προφίλ του, στο site του κυρίου Σταύρου Θεοδωράκη, το protagon.gr, αναφέρεται ως διδάσκων οικονομική θεωρία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών προσποιούμενος έντεχνα τον οικονομολόγο.


Όπως και να έχει, η απαίτηση παραμένει: Θα θέλαμε από μία τουλάχιστον δημοσιευμένη μελέτη σας (γραμμένη πριν από μία δεκαετία) για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, αναλύοντας όλα αυτά που αναφέρουμε παραπάνω.
Και επειδή ξεκινήσαμε το κείμενό μας αναφερόμενοι στο γεγονός ότι ο οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα να προτείνει, αρκεί μετά να πέφτει ο πέλεκυς, ας ξαναδούμε τι έγραφε οΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ τον Σεπτέμβριο του 1999 για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ. “Verba volant, scripta manent” άλλωστε.
Τα γραπτά μένουν.
Αυτό βέβαια που μας ενδιαφέρει εμάς τους Έλληνες είναι ότι με την ΟΝΕ και το "άνοιγμα" της ελληνικής αγοράς, θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος όλο το οικοδόμημα που ονομάζεται "ελληνικός δευτερογενής τομέας παραγωγής". Όταν όλ' αυτά θα συμβούν - εξαιτίας της νομισματικής ένωσης - , θα γεμίσει η Ελλάδα άνεργους, που δεν θα μπορούν ούτε καν να επιβιώσουν. Όταν όμως οι εργάτες είναι άνεργοι, υπολειτουργούν τα πάντα. Η ανεργία του εργάτη δεν αφορά μόνον τον ίδιο.
Αν ο εργάτης δεν έχει μισθό - έστω και σε "ταπεινές" δραχμές - δεν έχει εισόδημα ούτε ο μηχανικός ούτε ο γιατρός ούτε και κανένας άλλος. Όλοι αυτοί, που σπουδάζουν σήμερα στα ελληνικά πανεπιστήμια, είναι αδύνατον να "εξαργυρώσουν" κάποτε τις γνώσεις τους. Κανένας δεν μπορεί να επιβιώσει όταν δεν υπάρχει παραγωγή και άρα όταν δεν εισπράττει μισθό ο εργάτης. Ο μισθός του εργάτη είναι η κινητήρια δύναμη της αγοράς. Ο μισθός του εργάτη είναι το "καύσιμο" της μηχανής που ονομάζεται "εθνική οικονομία".
Εξαιτίας της ενοποίησης, ο εργάτης και όλοι οι φτωχοί μορφωμένοι που φιλοδοξούν να εκμεταλλευτούν τα πτυχία τους, στην κυριολεξία δεν θα μπορούν να επιβιώσουν. Θα πεινά¬σουν πραγματικά και όχι μόνον μεταφορικά. ...Γιατί; ...Γιατί στο μεταξύ θα συνδεθεί κι η γεωργία με το EURO. Οι γεωργοί θα έχουν διαφορετικά κοστολόγια κι αυτό θα φανεί αμέσως στην αγορά. Αυτό που θ' ακολουθήσει είναι ο εφιάλτης. Ό,τι "έχτισαν" οι Έλληνες τις τελευταίες δεκαετίες, θα γκρεμιστεί μέσα σε λίγους μήνες. Πάλι θ' αναζητούν τη σωτηρία στη μετανάστευση. Θα ξαναζήσουν οι Έλληνες τον εφιάλτη των πατέρων τους. Θ' αναγκαστούν και πάλι ν' αναζητούν εργασία σαν γκασταρμπάιτερς. Ο "σταθμός του Μονάχου" θα ξαναγεμίσει από απελπισμένους Έλληνες. Η φτώχεια θα επιστρέψει στην Ελλάδα που, χάρη στον κόπο όλων μας, επιβίωνε τις τελευταίες δεκαετίες σχετικά άνετα.
Το χειρότερο όμως είναι αυτό που θα συμβεί στην ίδια τη χώρα. Η φτώχεια και η τρομερή ανεργία, σε συνδυασμό με το υψηλό λόγω EURO κόστος ζωής, θα γκρεμίσει τις τιμές της ακίνητης περιουσίας. Η μετανάστευση της ήδη υπογεννητικής Ελλάδας θα ερημώσει τον τόπο. Θα έρθουν οι Ευρωπαίοι υπάλληλοι των πολυεθνικών και θ' αγοράσουν τα πάντα με ψίχουλα. Θα πάθουμε ό,τι έπαθαν και οι Ανατολικογερμανοί. Αυτοί που είδαν τις πόλεις τους να υποβαθμίζονται λόγω εγκατάλειψης και, όταν τις εξαγόρασαν και τις αναβάθμισαν οι πλούσιοι Γερμανοί, αυτοί δεν είχαν περιουσία. Όλοι στη Γερμανία πλέον γνωρίζουν ότι όταν θ' αναβαθμιστεί το "αριστοκρατικό" Βερολίνο στο σύνολό του, οι Ανατολικογερμανοί δεν θα 'χουν "κεραμίδι" μέσα σ' αυτήν την πόλη.
Το ίδιο θα συμβεί και στην Ελλάδα. Θ' αρχίσουν οι πλούσιοι Ευρωπαίοι ν' αγοράζουν τα μέρη-θησαυρούς της ελληνικής γης και θα επενδύουν πάνω σ' αυτήν τη γη. Θ' αγοράσουν τις παραμυθένιες παραλίες των νησιών, τα ορεινά φιλέτα κλπ.. Θα χτίσουν ξενοδοχεία, θ' αναβαθμίσουν τον τουρισμό, αλλά τότε, οι Έλληνες που θ' απομείνουν στην Ελλάδα, θα εργάζονται ως σερβιτόροι και όχι ως ξενοδόχοι. Με τον πακτωλό των χρημάτων των πλουσίων της Δύσης είναι θέμα χρόνου αυτοί να μονοπωλήσουν τον τουριστικό τομέα. Είναι θέμα χρόνου να "κατευθύνουν" τους τουρίστες στις δικές τους επιχειρήσεις και να εξοντώσουν τους Έλληνες ξενοδόχους. Είναι θέμα χρόνου να γίνουμε οι "γραφικοί" ιθαγενείς. Οι "διάσημοι" - λόγω προγόνων - ιθαγενείς, που θα βγαίνουν φωτογραφίες με τους πλούσιους Ευρωπαίους και θα παρακαλάνε για δουλειά στα πρώην δικά τους μέρη.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

1. Αν, παρ’ ελπίδα, ο κύριος Καζάκης ή ο Κύριος Βαρουφάκης δεν ευδοκήσουν να ικανοποιήσουν την απαίτησή μας, θα παρακαλούσαμε τον κύριο Βασίλη Βιλιάρδο να μας δώσει μια γραπτή μελέτη του ικανοποιώντας τις προϋποθέσεις που αναφέραμε παραπάνω. Κι αυτό διότι, επισκεπτόμενοι τονδιαδικτυακό τόπο του έγκριτου οικονομολόγου κυρίου Βιλιάρδου, με θλίψη διαπιστώνουμε πως οι δημοσιεύσεις του έχουν ως χρονική αφετηρία τον Νοέμβριο του 2009.

2. Δυστυχώς, όσο κι αν έψαξα στο διαδίκτυο δεν μπόρεσα να βρω βιογραφικό του κυρίου Τραϊανού ώστε να προβώ σε μία στοιχειώδη σύγκριση

ΠΗΓΗ: http://kommatoskylo.blogspot.com/2014/03/kazaki-kai-baroufaki-theloume-mia-grapti-meleti-sas-pro-dekaetias.html

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Το ποτάμι των βοθρολυμάτων και οι δημο(πληρο)σκοπήσεις

Το ποτάμι των βοθρολυμάτων και οι δημο(πληρο)σκοπήσεις


Γράφει ο Νίκος Χειλαδακης

Κάποιοι αφελείς πιστεύουν και ελπίζουν ακόμα πως με τις επόμενες εκλογές του Μαΐου θα αλλάξουν κάποια πράγματα στην κατοχική Ελλάδα. Όπως διαφαίνεται αυτό το σύστημα που μας έχει ρίξει στον γκρεμό δεν είναι τόσο ανόητο να αφήσει τον έλεγχο των πραγμάτων με κάποιες εκλογικές αναμετρήσεις. 

Αυτό το σύστημα, για όσους ακόμα έχουν μυωπία και δεν μπορούν να το δουν ξεκάθαρα, αποτελείται από το προδοτικό και ληστρικό πολιτικό κατεστημένο που ετοιμάζεται να ξεπουλήσει ότι έχει απομείνεις στους ξένους αφέντες του, την πιστή συνοδοιπόρο εκκλησιαστική ιεραρχία, που σε κάθε ευκαιρία χαριεντίζεται μαζί του σε όμορφες φωτογραφικές πόζες, την στρατιωτική ιεραρχία που συμπεριφέρεται σαν απλά κομματόσκυλα, τους εντεταλμένους και καλοπληρωμένους δημοσιογράφους-ανδρείκελα, (αλήθεια τι έγιναν εκείνοι οι κατάλογοι των δήμο(πληρώ)σιογράφων που τα έπαιρναν από τις ξένες πρεσβείες;) και μια επιχειρηματική εργολαβική κλίκα, που το μόνο που την ενδιέφερε πάντα ήταν η απληστία του κέρδους σε βάρος όλων των άλλων και κυρίως σε βάρος των εθνικών συμφερόντων.

Δυο φορές είχαμε την μεγάλη ευκαιρία μετά την μεταπολίτευση να κάνουμε ευνομούμενο κράτος εμφορούμενο από τα πρότυπα της Ανατολικής Αυτοκρατορίας, (εδώ κάποιοι αδαείς ίσως γελάσουν, αλλά…δεν πειράζει). Την πρώτη ήταν μετά τις εκλογές του 1974. Τότε η παράταξη που νίκησε με μια πλειοψηφία του 54,3%, μπορούσε να εγκαθιδρύσει τις δομές ενός ευνομούμενου κράτους. Την δεύτερη φορά ήταν με τις εκλογές του 1981. Πάλι τότε με μια ισχυρή πλειοψηφία του 48%, υπήρχε η μεγάλη ευκαιρία να γίνει η Ελλάδα κράτος. Δυστυχώς και τις δυο φορές το πολιτικό σύστημα αντί για κράτος έκανε μια μπανανία, μια χώρα- μπάχαλο, όπου η λεηλασία του εθνικού πλούτου ήταν το εθνικό σπορ.

Τώρα και αφού έριξαν την χώρα στον γκρεμό, εν όψει των προσεχών εκλογών έχουν αρχίσει ένα μεγάλο «παιχνίδι» εντυπώσεων σε όλα τα μέτωπα για να εκμηδενίσουν κάθε προοπτική να αλλάξει κάτι σε αυτόν τον δύσμοιρο τόπο. Έτσι διαβλέποντας πως δεν «περπατά» η παρούσα πολιτική δομή, που στην ουσία είναι η δικομματική λεηλασία της χώρας, εφευρίσκουν καινούργια και φρέσκα πολιτικά σχήματα που θα καλύψουν το κενό για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εθνική λεηλασία. Το «Ποτάμι», όπως και η «Ελιά», είναι τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της τακτικής. Ένα «Ποτάμι» που θα το προβάλλουν με όλα τα μέσα δεν είναι τίποτα άλλο από μια καινούργια μορφή του χαμαιλέοντα της εθνικής λεηλασίας. Είναι στην ουσία ένα ποτάμι πολιτικών από το παρελθόν, βοθρολυμάτων.

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Επιμένουν τα δυτικά (και κάποια ελληνόφωνα) ΜΜ”Ε” να μιλούν για δήθεν στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας!!!

Επιμένουν τα δυτικά (και κάποια ελληνόφωνα) ΜΜ”Ε” να μιλούν για δήθεν στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας!

Στο Ολυμπία και στο L1 από την 28η Φεβρουαρίου αποκαλύψαμε ότι η Ρωσία βάσει των συνθηκών, μπορεί να διατηρεί 25,000 στρατιώτες στην Κριμαία. Άρα τα περί στρατιωτικής επέμβασης είναι άθλια προπαγάνδα.
Διαβάστε τώρα και αυτό:
Η αλήθεια για τα Ρωσικά στρατεύματα στην Κριμαία και η εσκεμμένη παραπληροφόρηση απ΄τα ΜΜΕ της Δύσης
Η Ρωσία διατηρεί δύναμη 25.000 στρατιωτών στην Κριμαία βάσει ισχύουσας συμφωνίας και κάποια άλλα δεδομένα που πιθανόν δεν είναι γνωστά…
Η δήλωση της Ουκρανίας στον ΟΗΕ ότι η Ρωσία παρέταξε 16.000 στρατιώτες στην Κριμαία προκάλεσε φρενίτιδα στα Δυτικά ΜΜΕ που παρέβλεψαν το γεγονός πως αυτά τα στρατεύματα
στάθμευαν εκεί από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 βάσει της συμφωνίας Κιέβου-Μόσχας.
Τα ΜΜΕ στη Δύση περιγράφουν την κρατούσα κατάσταση στην Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας ως μια ρωσική εισβολή με πηχυαίους τίτλους όπως-Η Ουκρανία δηλώνει πως η Ρωσία έστειλε 16.000 στρατιώτες στην Κριμαία- ή-Η κρίση στην Ουκρανία βαθαίνει καθώς η Ρωσία στέλνει περισσότερα στρατεύματα στην Κριμαία ή -Τι μπορεί να κάνει ο Ομπάμα σχετικά με την Ρωσική εισβολή στην Κριμαία ; Είναι σαφές πως επέλεξαν να αγνοήσουν εντελώς το γεγονός της στάθμευσης των ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία για περισσότερο από μια δεκαετία. Ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vitaly Churkin υπενθύμισε την Τρίτη πως η συμφωνία για τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας επιτρέπει στη Ρωσία να διατηρεί στην Ουκρανία σώμα στρατού μέχρι του αριθμού των 25.000 .Παρολαυτά τα Αμερικανικά και Βρετανικά ΜΜΕ έκαναν σαν να μην το άκουσαν.

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Δύο εικόνες χίλιες λίγδες

Δύο εικόνες χίλιες λίγδες


Ο "ακομμάτιστος" και "αυτοδημιούργητος" αγκαλίτσα με την Αγία Οικογένεια!!


 



Με τη σύζυγο του δωσίλογου υπουργού Παπακωνσταντίνου

Πράγματι, τέτοιο "ακομμάτιστο" κι "αυτοδημιούργητο" λακεδισμό που να κολυμπάει στο νεοπλουτσιμό χάρη σε ένα επί 25 χρόνια παράνομο εργολαβικό κανάλι, δύσκολα συναντά κανείς...

Η σιχασιά κι η αηδία πολλαπλασιαζόμενα από την φρίκη της αυθάδους ξετσιπωσιάς.


Από αναγνώστη 

ΠΗΓΗ: http://resaltomag.blogspot.gr/2014/03/blog-post_1258.html

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ: Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΜΕ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ: Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΜΕ: Eίναι να φτύνει κανείς βλέποντας τις ειδήσεις της νεοταξικής ελληνικής τηλεόρασης, είναι να κλείνει την συσκευή και να την σφραγίζει.Η ει...

Ἡ Oὐκρανια δείχνει τὸν δρόμο στὴν Ἑλλάδα

Ἡ Oὐκρανια δείχνει τὸν δρόμο στὴν Ἑλλάδα

Γράφει ὁ Νίκος Χειλαδάκης,
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Τὴν ἐποχὴ τῆς μεταπολίτευσης κυριάρχησε στὴν χώρα μας τὸ δόγμα, «Ἀνήκωμεν στὴν Δύση». Ἐξαιτίας αὐτοῦ το δόγματος εἴχαμε ἀλλεπάλληλες ἐθνικὲς ταπεινώσεις, (ἀρκεῖ μόνο νὰ θυμηθοῦμε τὰ Ἴμια), εἴδαμε ἀλλεπάλληλες προδοσίες ἀπὸ τὴν πλευρὰ τῶν «συμμάχων» μας, ποὺ ποτὲ δὲν θέλησαν νὰ ὑπερασπιστοῦν τὰ ἐθνικά μας δίκαια ἔναντί τς τουρκικῆς ἐπεκτατικῆς προκλητικότητας καί, τέλος εἴδαμε μιὰ  προδοτικὴ πολιτικὴ κλίκα ποὺ κυβέρνησε τὴν χώρα ἐπὶ δεκαετίες, στηριζομένη σὲ αὐτοὺς τοὺς  δυτικοὺς «συμμάχους», νὰ φέρνει τὴν πιὸ στυγνὴ κατοχὴ καταστρέφοντας τὴν ἑλληνικὴ οἰκονομία καὶ στέλνοντας χιλιάδες Ἕλληνες στὴν ἀπελπισία καὶ στὴν αὐτοκτονία. Καὶ σὰν νὰ μὴν ἔφταναν ὅλα αὐτά, οἱ ὑποτιθέμενοι σημερινοὶ  «Ἕλληνες» ἡγέτες, καθημερινὰ δίνουν... μάχη γιὰ νὰ ἐκχωρηθοῦν στοὺς Γερμανοὺς καὶ στὸ ἀμερικανοκρατούμενο ΔΝΤ  τὰ ἐνεργειακά μας κοιτάσματα ποὺ μπορεῖ νὰ ἀποτελέσουν καὶ τὸ μοναδικὸ πεδίο ἀνάκαμψης μιᾶς χώρας ποὺ οἱ ἴδιοι τὴν ὁδήγησαν ἐκ τοῦ ἀσφαλοῦς στὴν οἰκονομικὴ κατάρρευση καὶ τὴν μακροχρόνια χρεοκοπία.
Οἱ σχέσεις μας μὲ τὴν Ρωσία καὶ στὴν μετασοβιετικὴ ἐποχὴ κυριαρχοῦνταν πάντα ἀπὸ αὐτὸ τὸ δόγμα τοῦ  «Ἀνήκωμεν στὴν δύση». Παρὰ τοῦ ὅτι ἱστορικοί, θρησκευτικοί, ἀλλὰ καὶ γεωπολιτικοὶ λόγοι  συνδέανε περισσότερό τά ἐθνικά μας συμφέροντα μὲ τὴν Ρωσία, ἐμεῖς, (ἢ καλύτερά το δοσιλογικὸ πολιτικὸ κατεστημένο), κρατούσαμε μᾶλλον ἐχθρικὴ στάση ἔναντί τς....
ρωσικῆς πολιτικῆς. Ἡ Ρωσία ἦταν ἡ μόνη χώρα ποὺ τόσο ἔντονά μας συμπαραστάθηκε πάντα στὸ Κυπριακό, ἀλλὰ καὶ στὴν διένεξη μὲ τὴν Τουρκία, ἀφοῦ ἀποτελοῦσε τὸν ἐκ βορρᾶ «μπαμπούλα» γιὰ τὶς προκλητικὲς κινήσεις τῆς τουρκικῆς ἐπιθετικότητας, σὲ ἀντίθεση μὲ τοὺς δυτικοὺς «συμμάχους» μας ποὺ πάντα μας ξεπουλούσανε μὲ τὸν χειρότερο τρόπο. Ἂν παρακολουθεῖ κανεὶς τὴν τουρκικὴ ἐπικαιρότητα, (ὅπως ὁ ὑποφαινόμενος), θὰ διαπιστώσει τὸ πόσο ἀνασχετικὸ παράγοντα στὴν προκλητικότητα τῶν Τούρκων ἔναντί το ἑλληνισμοῦ, ἀποτελοῦσε πάντα καὶ ἀποτελεῖ ἡ Ρωσία τοῦ Πούτιν, (καὶ νὰ μὴν ἀναφέρουν κάποιοι καλοθελητὲς γιὰ τὴν οἰκονομικὴ συνεργασία Τουρκίας-Ρωσίας. Αὐτὴ εἶναι συνεργασία λυκοφιλίας καὶ ὀφείλεται ἀκριβῶς στὴν δική μας προδοτικὴ ἀπουσία). 
Ἡ ἴδια ἡ σημερινὴ Ρωσία μὲ μιὰ στιβαρὴ καὶ ἰκανοτάτη ἡγεσία κατάφερε μέσα σὲ λίγα χρόνια νὰ ὀρθώσει ἔντονά το ἀνάστημά της στὴν παγκόσμια ἐπέλαση τῆς Νέας Τάξης. Τώρα, μὲ τὴν περίπτωση τῆς Οὐκρανίας, ἔδειξε πὼς ὄχι μόνον δὲν ὑποχωρεῖ ἄτακτα, ὅπως νόμισαν κάποιοι θερμόαιμοι στὴν Οὐάσιγκτον καὶ στὸ Βερολίνο, ἀλλὰ ἀντίθετα ἐπιβάλλει μὲ τὴν σιδερένια γροθιὰ τῆς τὴν δική της θέληση. Τὸ θράσος τῶν Ἀμερικανῶν καὶ Εὐρωγερμανῶν νὰ θελήσουν νὰ κυκλώσουν τῆς Ρωσία μὲ τὸ τελευταῖο ἐγχείρημα στὴ Οὐκρανία, ἔδειξε  τὴν παντελῆ τους ἔλλειψη διορατικότητας, ἀδυναμία κατανόησης τῆς ρώσικης πραγματικότητας καὶ κυρίως, τὸ πόσο ἠλίθια κινοῦν τὰ νήματα τῆς παγκόσμιας  πολιτικῆς τους. Τὸ δίδαγμα τῆς Συρίας δὲν δίδαξε φαίνεται τίποτα στοὺς Ἀμερικανούς, ποὺ βλέπουν τὴν οἰκονομία τους νὰ καταρρέει, τὸν στρατό τους νὰ φεύγει ταπεινωμένος ἀπὸ τὸ Ἀφγανιστᾶν, ἀφοῦ προηγουμένως ἔφυγε ἀπὸ τὸ Ἰρὰκ παραδίδοντας τὴν χώρα σὲ φιλοιρανικὸ καθεστώς. Ἀλλὰ καὶ ἡ γερμανικὴ ἀπληστία φαίνεται  νὰ ἦρθε ἡ σειρά της νὰ πάρει καὶ αὐτὴ τὸ μάθημά της. Δυὸ φορὲς στὴ παγκόσμια ἱστορία οἱ Γερμανοὶ ἔσπασαν τὰ μοῦτρα τοὺς ἀφοῦ αἱματοκύλησαν τὸν κόσμο. Τώρα προώθησαν κατοχικὰ ἀκόμα καὶ νεοναζιστικὰ καθεστῶτα θέλοντας νὰ ἐπιβάλουν τὴν οἰκονομικὴ λεηλασία τῶν λαῶν γιὰ νὰ τοὺς ὑποτάξουν ὁλοκληρωτικά. Καυτὸ παράδειγμα τὰ ἐρείπια ποὺ συσσώρευσαν στὴν χώρα μας. Στὴν Οὐκρανία ὅμως, ὅπως φαίνεται, λογάριασαν χωρὶς τὸν ξενοδόχο!
Ἡ Οὐκρανία πρέπει νὰ μᾶς δείξει τὸν δρόμο γιὰ τὴν χώρα μας. Τὰ συμφέροντα μᾶς εἰδικὰ στὴν σημερινὴ ἐποχὴ δὲν συμβαδίζουν μὲ αὐτὰ τῶν Ἀμερικανῶν καὶ τῶν Γερμανῶν, ποτὲ δὲν συμβάδισαν. Δὲν εἶναι αὐτὰ ποὺ ὑπηρετεῖ ἡ σημερινὴ προδοτικὴ κατοχικὴ πολιτικὴ κλίκα. Εἶναι μὲ τὴν Ρωσία τοῦ Βλαδίμηρου Πούτιν, τοῦ παγκόσμιου ἡγέτη ποὺ  σήμερα  ἀντιστέκεται καὶ κυρίως μπορεῖ καὶ τὸ κάνει, στὴν παγκόσμια λεηλασία τῆς Νέας Τάξης. Γι’ αὐτὸ καὶ πρέπει νὰ στηρίξουμε μόνο τὶς ἑλληνικὲς πολιτικὲς δυνάμεις ποὺ  συστρατεύονται  μὲ τὸν πολιτικὸ «γίγαντα» τῆς ἐποχῆς μας, τὸν Βλαδίμηρο Πούτιν τῆς Ρωσίας. Εἶναι ἡ μόνη μας ἐλπίδα νὰ ἐπιβιώσουμε σὰν λαὸς καὶ σὰν ἔθνος. Εἶναι ἡ πραγματικὴ ἀνάσχεση ἐνάντια στὶς ληστρικὲς καὶ ἐγκληματικὲς φιλοευρωπαϊκὲς δυνάμεις ποὺ λεηλάτησαν μὲ τὸν χειρότερο τρόπο τὴν χώρα μας καὶ τώρα θέλουν νὰ μᾶς ἀποτελειώσουν ὁλοκληρωτικὰ ξεπουλώντας καὶ ὅλα τα ἐθνικά μας θέματα.
 
ΠΗΓΗ:  http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2014/03/o.html

Η «ειρηνική» διπλωματία της πολεμικής κακουργίας

Η «ειρηνική» διπλωματία της πολεμικής κακουργίας

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαρτίου 3, 2014
 
          Νόμιμο (και ηθικό) για τους διεθνείς ληστές και δημίους είναι ό,τι προωθεί τα συμφέροντά τους και τη νεοταξική τους βαρβαρότητα…
          «Νομιμότητα» για τον ΥΠΕΡ-ΕΘΝΙΚΟ ιμπεριαλισμό (Νέα Τάξη)  είναι η δική του βία…
          Και ειρήνη: Η υποταγή των λαών, εθνών και κρατών στη δική τους «νομιμότητα», τη δική τους δηλαδή βία και κατοχή…
          Αποκατάσταση της «ειρήνης»: Οι στρατιωτικές εισβολές του διεθνούς ιμπεριαλισμού, τα δικά τους πραξικοπήματα, η
υπονόμευση κάθε κοινοβουλευτικής νομιμότητας (και της δικής τους αστικής δημοκρατίας)  που αμφισβητεί και στο ελάχιστο  τη «νομιμότητα» των ΗΠΑ, της ΕΕ και των μηχανισμών τους: Το νεοταξικό ΦΑΣΙΣΜΟ…
          Εγγυητές και προστάτες της «ειρήνης»: Το ΝΑΤΟ και τα διεθνή όργανα (θεσμικά και παρακρατικά) των πλανητικών ελίτ εξουσίας.
          Έτσι η «διπλωματία» αυτής της νεοταξικής κακουργίας και θηριωδίας βάπτιζε πάντα και βαπτίζει, σταθερά και υστερικά, σαν «νόμιμο» και «ηθικό»,  όλα τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ των ισχυρών του χρήματος, όλη τη ΦΡΙΚΗ που σπέρνει η Νέα Τάξη.
          Για την «αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και της «ειρήνης» έγινε στάχτη και καπνίζοντα ερείπια η Γιουγκοσλαβία…
          Οι τερατώδεις βομβαρδισμοί και η αποτέφρωση του Ιράκ (και αλλού) έγιναν και αυτά για την αποκατάσταση της «ειρήνης» και της «νομιμότητας» του «Διεθνούς Δικαίου».
          ΟΛΑ τα πραξικοπήματα των ΗΠΑ για τον ίδια σκοπό έγιναν: Υπέρ της «ειρήνης» και της «νομιμότητας» του «Διεθνούς Δικαίου»…
          Και τέτοιου είδους «νομιμότητες» και «αποκαταστάσεις» της «ειρήνης» ευλογούσαν όλα τα καθεστώτα και οι ηγεσίες της Δύσης: Από τα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κράτη μέχρι τους δορυφόρους και τους πολύχρωμους δωσίλογους και λακέδες…
          Την τελευταία δεκαετία η πολεμική κακουργία τελειοποίησε τις μεθόδους της. Ανακάλυψε το φύλλο συκής: τις λαϊκές «εξεγέρσεις» και «επαναστάσεις»!!!
          Αντί για ανοικτούς βομβαρδισμούς και ανοικτά πραξικοπήματα επιβολής της νεοταξικής «νομιμότητας» και «ειρήνης», κατέφυγαν, οι αρχιδήμιοι και γκάνγκστερ του πλανήτη, σε πλάγια και δόλια τεχνάσματα «αποκατάστασης» της «ειρήνης» και του  «Διεθνούς Δικαίου: Στην οργάνωση και καθοδήγηση «λαϊκών» πραξικοπημάτων, μέσω της αξιοποίησης της εξαθλίωσης και της οργής που οι ίδιοι γεννούσαν και γιγάντωναν.
          Η συνταγή εφαρμόστηκε και τελειοποιήθηκε σε πολλά αραβικά κράτη…
          ΤΩΡΑ το τέλεια αυτό επεξεργασμένο σχέδιο εφαρμόστηκε στην Ουκρανία. Οι δυνάμεις του 4ου Ράιχ (ΗΠΑ, Γερμανία και CIA) ενίσχυσαν την αντιπολίτευση,   όπλισαν και πυροδότησαν  τις ομάδες κρούσεις τους και έκαναν την «επανάσταση» που επέβαλε το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ: Την κατάλυση και αυτής της κοινοβουλευτικής τους νομιμότητας.
          ΕΔΩ το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ της Νέας Τάξης (με ηγετική αιχμή τις ΗΠΑ και τη Γερμανία) φόρεσε τα ρούχα της λαϊκής «εξέγερσης»: Το φύλλο συκής.
          Η διπλωματία της «ειρήνης» και του «Διεθνούς Δικαίου», εδώ δεν διέκρινε τίποτα, καμία ανωμαλία.
          Το αντίθετο: Εδώ ευλογούσαν με ύμνους την  κατάλυση της δημοκρατικής νομιμότητας και του Διεθνούς Δικαίου (το πραξικόπημα). Εδώ …θριάμβευε η πραξικοπηματική «νομιμότητα», και το «Δίκαιο», εδώ γινόταν «αποκατάσταση»  και «εδραίωση» της ειρήνης!!!!!
ΤΕΤΟΙΑ μακάβρια  ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ…
Η υποκρισία αυτή, σήμερα παίρνει τις διαστάσεις σχιζοφρένειας με την ΕΝΩΣΗ όλων των αξιωματούχων της Νέας Τάξης εναντίον της Ρωσίας…
 Σύσσωμα και ενορχηστρωμένα οι πάντες (από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Γερμανία μέχρι τα πέρατα της υφηλίου και τους πολύχρωμους λακέδες) κατηγορούν τη Ρωσία σαν «εισβολέα» και «εχθρό» της ειρήνης.
Οι πραγματικοί εισβολείς, πραξικοπηματίες, πολεμοκάπηλοι και δολοφόνοι της ειρήνης συνασπίζονται εναντίον της Ρωσίας που αυτό-αμύνεται…
Είναι η αυτοάμυνα της Ρωσίας που καταλύει το «διεθνές δίκαιο», που πυροδοτεί τον πόλεμο και ΟΧΙ  οι ιμπεριαλιστικές επιθέσεις της Νέας Τάξης και το ΑΙΜΑΤΗΡΟ πραξικόπημα που οργάνωσαν στην Ουκρανία: Τέτοια φρενοβλαβής αυθάδεια υποκρισίας…
Η κλασσική συνταγή της στραταρχικής ιμπεριαλιστικής διπλωματίας: Όσοι αντιτάσσονται στα σχέδια του διεθνούς ιμπεριαλισμού, όσοι αυτό-αμύνονται απέναντι στον οδοστρωτήρα της Νέας Τάξης (λαοί, κράτη, έθνη, λαϊκά κινήματα, αγωνιστές), είναι αυτοί που καταλύουν τη «νομιμότητα», το «διεθνές Δίκαιο», τα «ανθρώπινα δικαιώματα» και   την ειρήνη: Την «ειρήνη» της πολεμικής κακουργίας του πλανητικού φασισμού, την «ειρήνη» της νεοταξικής μπότας…
Έσπευσε και το δικό μας δωσίλογο απανθρωπάριο, ο Βενιζέλος, στην Ουκρανία για να προβεί σε έμπρακτη δήλωση  της νομιμότητάς του και της δουλείας του, στη  «νομιμότητα» των πραξικοπημάτων του 4ου Ράιχ…
Για τους Έλληνες που το καθεστώς της Ουκρανίας πέρασε στην …παρανομία δεν είχε να πει ούτε λέξη: Τέτοιο ογκώδες λίπος δωσιλογισμού…
ΠΗΓΗ: